Tindra

Var ju som sagt och vaccinerade Tindra igår och de första kärringen säger när hon har ropat upp oss är "Nu kommer det bli ett jädrans skrikande här,så här små hundar skriker jämt när de får sprutor". Hoppas kärringen ångrar att hon ens öppnade truten eftersom Tindra inte sa ett enda ljud och stog och viftade på svansen medans hon gav henne sprutan...Bara för hon är liten behöver hon väll inte föra nå oväsen? Och alla vet väll hur obehagligt det är att få en spruta.

Tindra har även fått småsyskon, jag vill så JÄVLA gärna ha en!!
Och på lördag ska vi och titta på ett hus/bostadsrätt. Hur lämpligt hade det då inte varit med att flytta dit om 8 veckor med en liten valp som kan springa ut på gräsmattan och kissa? :D
Nej nu först körkort sen får vi väll se vad jag kan göra åt saken!!
Har ju iallafall min bästa hund nu..
Alla under mitt tak är perfekta tillochmed Andreas <3

ikväll blir det bowling hela kvällen då min käraste ska spela någon semifinal,lycka till och vinn massa pengar min fina ;)

Och kanske ett litet kvälljobb har hittat mig, det vore ju kanoners. Men blir lite värre med hästen då? Men flyttar vi ska jag nog lyckas lura till mig Killen på foder inte bara vara medryttare.. Kan ju inte få mer än ett nej?

Nu ska jag inte sitta här och hoppas på en massa saker som enbart går åt helvete,hoppas mest på att huset är fint på lördag!!! :)


Ser ni den svart/vita den ser precis ut som Tindra,ÅHHH vad jag vill ha.


Ensamt

Som sagt det blir så himla ensamt när Elvira somnar, har hunnit ut med Tindra och även badat henne så hon är fräsch imorgon när vi ska till vetrinären och vaccinera henne! När hon har torkat ska jag ta och klippa bort några små tovor jag kände när jag schamponerade henne.. Sen kanske även trimma till hennes klor litegranna, men sen jag fick Elvira HATAR jag nagelklipparen. Jag vet inte varför men kanske var för den lilla incidenten när jag råka klippa Elvira i fingret? JA ni hörde rätt så elak är jag!

Men både Torsten och Tindras klor lär finslipas lite och har hört att katters klor inte ska klippas. Torstens klor måste klippas då han är för lat för att fila ner dem själv och de växer och blir typ som krokiga och han får ont i det lilla "höljet" som klon förvaras i :P

Nej nu lä rjag gå och ta mig en macka orkar inte laga mat och körsbärstomaterna var inte speciellt mättande! 

Elvira & Andreas ni är mitt allt <3


Spricka i bogen?

Klockan åtta i morse ringde Gunilla ifrån stallet och berättade att lilla Crummi ska till vetrinären i eftermiddag men att tjejen som rider honom inte vet om det eftersom hon skulle ha gått i 1000 bitar om hon fick reda på detta.. Och Gunilla ville inte berätta innan hon vet hur allvarligt det är. Förmodligen har han och "min" Killen röjt omkring i hagen igår så Crummi antagligen har gått omkull och gjort sig illa! Han vägrar gå framåt men kan backa lite smått så jag hoppas innerligen att det inte är något allvarligt så inte avlivning behöver finnas i tankarna! Men han är hård den lilla grisponnyn så det ska nog gå bra! Men lite olämpligt att göra detta nu när det snart är dags för bete, för han lär nog hamna på box ett tag framöver :(

Så i eftermiddag när jag ska till stallet så blir min uppgift att berätta för Alva varför Crummi inte är i stallet utan hos vetrinären, ja får väll se hur detta går då..
Så idag får hon rida blodingen med mig istället, får väll se hur det går om jag får lov att byta häst med henne ute på ridfärden eller hur det går :P

Igår var det dopet och det vart lyckat smörgåstårtan räckte vart en liten bit kvar och nästan en hel prinsesstårta kvar som Andreas ska få ta med sig till jobbet så den tar slut..









Polarn och pyret kan ta sig i arlset!

Jag kommer aldrig mer handla ut den jävla butiken.. Förbannade otrevliga personaljävel kan dra så långt åt helvete de bara kommer!

Nu ska jag mäta huvudet på Elvira och specialbeställa den dyraste solhatten jag hittar åt henne för att protestera mot äckel polarn och pyret! Vad arg man blir när man blir bemött på detta sättet...
Hittade iallafall en del somriga fina saker åt Elvira på h&m- 2 par short,1 kortärmad body, en långärmad body, ett sett med klänning och leggins och ett par 3/4 leggins :)
Jag köpte även en jättesöt tunika på JC...
Sen gick jag hem för höll på att svettas ihjäl, jädrans så varmt det är ute nu.. Men det är nog åskan som ligger i luften.

Bara Andreas har hittat hem ska jag åka till stallet och rida med Alva och lilla Crummi :)
Söndag är det dop, allt är redan fixat utom att vi ska åka och hämta nyckeln och titta på fikalokalen imorgon.

Nej nu ska jag gå ut och sätta mig i solen, passa på medans Elvira sover eftersom hon inte kan vara i solen nu när hon inte fick någon solhatt!!!!


Intensivkurs

Den sista maj alltså om 2 veckor börjar jag min intensivkurs för det vanliga bilkörkortet och jävlar om jag inte får de där körkortet nu, det är rättså efterlängtat :) Och ska jag vara helt ärlig så bara jag kan hålla mig lugn när jag kör kommer det nog inte bli något stort utav detta. Men känns lite surt det här med hästen nu,har varit borta från honom hela förra veckan så blir jag där nu denna vecka och nästa sen borta två veckor igen eftersom jag lär lägga all krut på körkortsteorin då, men kanske finns lite tid över till honom om jag har tur!

Ska åka förbi körskolan när vi Andreas kör upp mig till stallet idag så jag får alla tider och sånt jag ska köra under dessa två veckor :) Lite fattigare i plånboken men ett körkort rikare. Förhoppningsvis kanske ska tilläggas, de som kommer bli kämpigast är skrivningen då jag aldrig kan ta mig tid till att läsa ordentligt! Men jag lär nog ta alla dem där minuterna på mig att göra provet :)
Men detta behöver jag inte fundera över fören om 2 veckor... Jag är redan nervös,haha!

Under veckan som gått har Elvira lärt sig att sitta helt på egen hand en liten stund, törs inte lämna henne själv ännu men hon sitter då allt utan stöd :) Just för tillfället har hon kastat in handduken i sin "gungbabysitter" som hon inte kommer kunna använda länge till min klumpeduns! <3



Godnatt

Ska alldeles strax gå och lägga mig för imorgon ska jag vara pigg vilket jag inte har varit idag för jag inte sovit speciellt mycket natten som var!

Och inte verkar det som det är någon där nere i Turkiet som vill prata med mig innan det är läggdags heller, så då ska han få slippa!

Imorgon ska jag till stan med min vän Carro,ska se om jag hittar nå kläder till Elviras dop :)
Nej nu är det tandborstning som står på schemat sen är de godnatt!

snart lördag <3

svar

Erica om Inväntar broder:
väldigt läskigt! jag har en väldigt väldigt likadan magbild som du har i din header, min dotter heter Elvira och hon är född 091106 :p


Svar: Vad häftigt,såg även en tjej på bilddagboken som fick en Elvira i slutet på oktober,(mamman) var född 901101 precis som mig och hon förlovade sig samtidigt som mig! Man blir nästan mörkrädd när det är så lika! Eftersom jag inte har nå lösenord till din blogg fick jag lov att svara såhär! :)


Nu är det inte långt kvar tills Andreas kommer hem, och håller jag igång såhär som jag gjort nu de senaste dagarna kommer det känns som han är hemma imorgon :)
Idag på förmiddagen tog jag med mig Elvira ner till Carro och hjälpte henne lite i stallet så vi hann upp hit och äta tårta efteråt innan hon skulle åka och jobba :)Sen så lagade jag mat åt hela kompaniet sen så övningskörde jag ner till gräsberg där pappa,Elvira,Tindra och jag har spenderat eftermiddagen/kvällen med att sätta upp 2st jättepartytält tills på lördag när de är 40 årskalas där och ätit hemmgjord hamburgare och grejer:)
Nej nu lär jag sova så jag orkar med morgondagen också, jag tänker aldrig bli en ensamstående mamma!!!

Inväntar broder

Så jag kan öppna ytterdörren igen,kan ju inte ha den öppen när man vet att de ska komma bilar eftersom det kan ske en olycka då. Är inte säkert man ser min lilla råtta när man kommer med bilen :)

Sen ska han åka och hämta upp Caroline och Theodore!

Har nyss kommit in från en helvetespromenad förbaskade uppförsbackar!
Nu vill min skruttfia ha lite mat skulle jag kunna tro!

3½ dagar innan det är lördag och min älskling äntligen är på hemmaplan!!! :)<3
Mammas stora tjej sitter helt själv ute på gräsmattan<3






Min fina lilla Tindra!

Jag saknar dig

Andreas Karlsson!!!!


Idag har jag övningskört som en glning runt hela ludvika sen ut till Gubbo på en liten fika!
Imorgon får jag besök av Caroline,Theodore och galna hundar :) Det blir trevligt!!

Elvira sover sen nästan en timme tillbaka och jag ska nog göra detsamma nu!

Ska nog även ta ett snack med brodern min så kanske i kan åka och hälsa på mamma någondag! :)
Börjar dra ihop sig till dopet nu också 23 maj ska det äga rum! Och jag har inte en aning om vad jag ska ha för kläder på mig.. Andreas ska iallafall vara stilig och ha kostym så jag kan ju inte stå där som någon luffare då :P

Godnatt gott folk.

Promenad

Här vid lunchkvisten tog Elvira och jag med oss Tindra och gick ner till "farmen" och kollade på lite djur och en lite sen maj(miljö)brasa och hälsade på Carro :) Ytterst trevligt med lite skvaller om denna egentligen äckliga stad men på något sett saknar jag Ludvika och alla man en gång umgicks med!!

Igår kväll bröt jag ihop totalt här efter att jag pratat med Andreas, han låter så nonchalant och berättar typ inte vad de gjort på dagen utan sitter bara och upprepar hur mycket han saknar oss, äh allt känns så jävla konstigt! Aldrig  mer att jag kommer släppa iväg honom EN hel vecka, en helg får räcka. Folk får tycka jag är hur störd /dum i huvudet dem vill men tydligen klarar jag mig inte utan honom vid min sida.. Fast jag just för tillfället hatar honom mer än älskar så blir nog detta bra igen sen när han kommer hem!

Elvira har nyss fått lite mat så nu ligger och knölar lite i sängen och håller på ska ta sion sista tupplur innan det är sängdags vid nio! Igår duschade hon för första gången, annars har hon bara badat men hon uppskattade nog duschen också och skrattade när strålarna kittlade henne på magen. Skulle även försöka äta upp duschmunstycket så vart några kallsupar där inne, är tur pappas toalett är helkaklad så de inte gör nått att det blir vatten ÖVERALLT :D

Ne är skittrött jag med så ska nog lägga mig och vila ett tag jag med! Det tar på krafterna att vara ensamstående bebismamma :P Tur jag inte är de på heltid!!!

NEEEJ

Det här går fan inte, jag kommer dö utan min älskling i en vecka :(
Tur pappa bara jobbar två nätter till! Sen är han på hemmaplan så man slipper vara helt ensam här i skogen för lillebror och hans vän ser man knappt röken av!

Var och handlade med pappa innan han åkte till jobbet, jag övningskörde och är nästan inponerad själv över hur skicklig jag är :D Och jävlar vad folk glor när man är på en affär med pappa och Elvira?! De kanske tror de är hans unge ;P Hon har ju lite utav hans hårfärg iallafall...

Ska nu sätta mig och invänta kvällen och ett samtal från Turky! Är väll tur man iallafall har Elvira hemma annars hade detta inte gått...

Borta

Igår kväll skjutsade Andreas upp oss hit till pappa,men först körde vi Torsten till sitt tillfälliga hem under denna vecka sen åkte vi och handlade massa mat åt Elvira innan vi åkte ut hit till skogen..
Just för tillfället så håller nog Andreas på och kliver på planet till Turkiet eftersom de ska lyfta 09:05 om de håller tiderna..

Och jag har inte en blekaste jävla aning om hur jag ska överleva denna vecka?!  Lär ju bryta ihop ett antal gånger iallafall :P Men det är väll sånt som hör till!

Tindra hon springer fram och tillbaka här och väntar på att pappa ska vakna, och just i skrivande stund hör jag en förbannad katt som är utanför dörren så nu ska jag springa ut och jaga bort fanskapet för Hägges pisskatter har inget här att göra!! Men dröjer innan pappa vaknar då han kom hem halv sex i morse från jobbet!

Torsdag

Kom precis hem från stan har varit till djurmagazinet och köpt en klösbräda åt Torsten tills de att han ska åka till farmor Marianne imorgon! Eftersom hon bor i en liten etta så blir det nog kämpigt att skruva isär hans klätterställning här hemma och ta med dit :P Men jag glömde helt av att köpa mat åt honom, så det får nog allt Andreas göra sen på eftermiddagen när jag är i stallet! Är ju trots allt han som ska dra iväg i en vecka och därför Torsten lär ha någonstans att vara iochmed att jag vägrar sitta här själv i en vecka!

Imorgon kväll skjutsar han Elvira,Tindra och mig till pappa! Tindra kommer bli överlycklig de första dagarna sen blir det väll som vanligt att hon börjar sakna Torsten :S Knäppa djur, hundar och katter ska ju hata varann :P

Var till ridbanan igår och Andreas filmade och så hemskt var det inte att se förutom att jag sänker händerna så förjävligt, men jag har som sagt inte ridit på nästan ett år så! Ska och rida idag med för sista gången denna vecka och får se om pappa vill följa med dit någon dag nästa vecka :) Annars blir det inte fören nästnästa måndag!

När Andreas har kommit hem från Turkiet vilket blir nästa lördag så på måndagen då ska jag börja med intensivkursen så jag kan få ett körkort någongång :)

Nu ska jag gå och ta mig en tupplur medans man har chansen eftersom min lilla skrutt sover middag nu :)<3

Jag kommer sakna ihjäl mig efter Andreas under denna vecka :( PISS!

Bvc

0 dagar: 091107 - 4540 gram - 52cm lång - 35cm i huvudomfång
3 dagar: 091110 -  4170 gram
10 dagar: 091117 - 4390 gram - 54cm lång
2,5 vecka: 091125 - 4630 gram - 55cm lång - 37,3cm i huvudomfång
4 veckor: 091204 - 5030 gram - 55,l5 cm lång - 38,3cm i huvudomfång
5,5 vecka: 091215 - 5400gram - 57cm lång - 39,4 i huvudomfång
6,5 vecka: 091121 - 5580 gram - 57,5cm lång - 39,5cm i huvudomfång
7,5 vecka: 091229 - 5750 gram - 59cm lång - 39,9cm i huvudomfång
9,5 vecka: 100113 -  6160 gram - ? - 40,0cm i huvudomfång
11veckor och 2 dagar: 100125 - 6485 gram - 62 cm lång - 40,5 i huvudomfång
3 månader och 2 dagar : 100209 - 6640 gram - 62,5 cm lång - 41,4 i huvudomfång
3,5 månader: 100222 - 7040 gram - ? - ?
4 månader: 100305 - 7180 gram - 63,5 cm lång - 41,8 i huvudomfång
4,5 månader: 100322 - 7720 gram - ? - 42,5 cm i huvudomfång
6 månader(på fredag): 100504 - 8680 gram -68,5 cm lång - 43,7 i huvudomfång

Idag tog dem båda vaccinsprutorna samtidigt och då gick det jätte bra, Elvira lånade Annas lilla råtta medans dem stack henne så det var en liten tår så var jag beredd med snuttefilten och gnuggade lite i pannan på henne då var allt lungt igen och Elvira skrattade tillochmed åt den där barnläkaren som var där. Har köpt panodil nu som är från 6 månader fall det kör ihop sig, än så länge är hon inge hängig eller överjävlig men de kommer säkerligen emot kvällningen.. Men skönt när man vet vad det beror på iallafall :)

Köpte även en ny tröja åt Elvira idag som det står Skepp och hoj på :P haha
Nu sitter hon i sin gåstol och försöker få tag på mina tår!

Vaccineras

Idag ska min älsklade skruttfia vaccineras 13:40 :( Usch!
Men ska bli spännande att få reda på hur stor hon blivit har inte varit på bvc på 1½ månad ungefär.
Jag har tvingat Andreas till att muta mig till att gå till jax så snart kommer han med hemleverans av mat åt mig :P Men sen måste jag gå i detta pissväder ner till bvc, men ingen har väll dött av lite regn! Först ska jag och Elvira in på kupolen och köpa panodil åt henne som är från 6 månader.. Eftersom hon fick så himla ont i benen efter 3 månadersvaccinet så lär jag ha lite grejer hemma åt henne ,mitt lilla hjärtagryn :(

Igår var jag ute och red och det gick super! På onsdag blir det ridbanan och Andreas har lovat att följa med om det är fint väder :)



Mini Tindra i full fart :)

5 dagar kvar

Ja på lördag natt åker Andreas mot arlanda och lämnar oss här hemma. Men Elvira,Tindra och jag kommer befinna oss vid pappa/morfar denna vecka. Torsten ska vara hos farmor Marianne under veckan,får hoppas på att han inte river sönder hela lägenheten för henne:)

Ska traska ner på djurmagazinet i morgon och titta fall dem har någon lite klösgrej åt honom, för den vi har hemma kommer ta upp hela hennes lägenhet.

I lördags sov Elvira borta för andra natten och det hade gått super, tur hon är så snäll min lilla älsklingsflicka.. Jag och Andreas var först på Km som han spelade och vann så nu står det ännu mera sånna här trofér här hemma eller vad man ska kalla det :P Större "bokhylla" behövs nu !!! Sen var vi på 50 års kalas, jag slocknade över ett bord där för jag var så jävla trött. haha!

Idag ska jag till hästen igen, hoppas han inte är allt för galen har säkert inte blivit riden sen i torsdags. Är tydligen en till tjej som ska börja rida på honom nu så jag vet inte vad det blir av detta börjar kännas som en ridskoleverksamhet nästan även fast det är bara jag och en till tjej på Killen. Men när man ska ha massa ungar med sig ute på varje ridtur så man måste anpassa sig hela tiden och stanna och vänta var 25 meter för de andra hästarna går så sakta! Nej, jag fortsätter ett tag till och ser hur det känns annars är det väll bara att leta vidare !!

Nu ska jag springa ut en snabbis med Tindra då Elvira sover middag :)

RSS 2.0