Stallet

Är så himla glad att jag fick chansen till att börja rida Killen, världens mysigaste häst! Men igår höll han på att få av mig den lilla grisen eftersom det är farligt när han själv sparkar ut stenar i gräset så det prasslar :P Så jag sträckte ryggen och trodde ett tag att jag skulle slita upp såret sen operationen men det fick fint som tur va. Och ryggen rättade till sig efter ett tag av allt "juckade" uppe på honom eftersom han är en riktig lufs!

Longerade först lilla ponnyn Crummi åt Alva eftersom han är lite överjävlig och vill dra iväg och Alva väger inte mer än en flugskit så jag fick då äran till att longera av honom innan vi skulle ut och rida eftersom han bockar så inihelvete annars om man inte låter han springa av sig lite innan. Så han försökte väll dra iväg två gånger med mig också men efter de två försökena gick han som en klocka på en rund fin volt :) I slutet kunde tillochmed Alva longera honom med lite assistans av mig och pisken så han höll sig på volten!
Malin var även med på Costa och red sen :)
Men dem två är inte dem allta snabbaste så jag red mest för mig själv eftersom Killen går så fort på hemvägen och vill inte sitta och hålla honom hela tiden eftersom även han måste få sträcka ut lite!

Ska ut till stallet idag med, så idag ska Killen få springa av sig tillsammans med Costa. Och med ett varmblod med sig går det inte så sakta för Killen heller! Då lilla Crummi är med går Killen i jätte kort trav eller galopp :) Skönt att man kan variera! När Andreas har kommit hem från Turkiet vilket han åker till nästa lördag så ska han få följa med mig till ridbanan och filma mig så jag får se hur jag själv ser ut :P Kan ju bli en upplevelse!

På lördag så kommer Elvira få sova hos sin mormor för då är det km som gäller för Andreas sen ska vi ut på lite äventyr..
För tillfället ligger Elvira och sover. Så himla skönt att hon har blivit sitt gamla vanliga jag igen nu efter att de där två rackarns tänderna har kommit upp! Nästa fredag blir hon 6 månader, det är väll helt jävla otroligt vad tiden går fort?

Imorgon ska jag till mvc :O får se hur det slutar om det blir en radikal omvändning här i livet igen kanske ;) Nejdå,de ska det nog inte bli! :) Sen ska jag och klippa mig,det ska bli fruktansvärt skönt att få bort allt slitna men jag kommer väll inte få ha hår kvar ens till axlarna.

Ne, nu vill min lilla hund ut som har träningsvärk så hon kan inte hoppa ner ur soffan själv för då skriker hon för de gör ont i frambenen :P Så nu lär det inte bli nå långpromenader på ett par dagar!


Jag saknar detta lite om jag ska vara ärlig..
Men det är 1000 gånger bättre att ha henne
på utsidan!

Igår (28/4-10) hade jag och Andreas varit tillsammans 1½ år :P
Jag älskar dig<3

Middagslur

Elvira ligger nu och sover middag, brukar göras denna tid och 2 timmar framåt. Idag orkade jag inte gå ut på någon långpromenad, får bli i morgon istället! Var ute oc gick i 1 h 45 minuter non stop igår och stackars Tindra vart med släpad,men hon tycker om när hon får vara med så lika bra att ta med henne då :) Men hon vägrade dricka ur älven så jag stoppade ner hennes små tassar i vattnet eftersom de var så varmt och och flåsade som en tok! Och en liten bit fick hon snålskjuts av Elvira och barnvagnen :)

Igår var jag även uppe vid hästen, och han var nästan värd en miljon när vi kom tillbaka från ridturen :) Så himla duktig och kunde ta det lugnt även fast miniCrummi var med! Eftersom Crummi är en b-ponny och Killen som jag rider är kring 1,57 i mankhöjd så hänger lillkotten inte med så bra men när vi skulle trava så kunde Killen tillochmed trava så lungt så Crummi slapp hettstrava på bakom..Red inte så himla långt men svettig var han när vi kom tillbaka då han fick jobba en hel del ändå på tygeln och arbeta lite med huvudet!

Ska släpa med mig Andreas till stallet så han kan skjutsa mig till ridbanan med Killen så han kan filma mig så jag får se själv hur fan de ser ut när jag rider :P Skulle ju vara en hemskt syn förmodligen eftersom jag fortfarande är så klen i rygg och mage.. Men det blir de snart ändring på!
Ska även införskaffa mig en cykel och cyckla till stallet någon dag i veckan, är ju minst en mil dit så jag lär få trampa på utav helvete. Men det är nog bra för mina fettvalkar :D

Ne, nu ska jag också gå och lägga mig en stund sen ska vi traska till kupolen och köpa en sån här grej man ställer i badkaret så Elvira kan sitta där i själv :)


Lördag morgon.

I natt har jag äntligen fått sovit de senaste tre nätterna har jag nog inte sovit mer än 4 timmar då Elviras tänder jävlas men nu verkar det som de bitit sig igenom hennes tandkött så nu är det vasst i truten på henne :)

Skulle egentligen ha åkt till mamma idag men då får Rasmus feber och dumt att åka dit då så nu sitter vi här hemma som vanligt själva Elvira och jag + djuren! Men eftersom vi är vana vid det här så går ju det med super!
LÄNGTAR verkligen tills vi hittar de rätta hemmet UTANFÖR stan, är så trött på det här!

Satt nyss och läste på facebook, och folk har nog tamejfan inget liv och kan då inte ta åsikter. Jag blir bara så äckligt förbannad vill man få fram ett budskap så lär man väll försöka förmedla det på rätt sätt för annars blir det bara massa tjafs! Och kan man inte förmedla budskapet på rätt sätt så är det bäst att låta fan i att skriva något! För folk är så himla tarva och ska lägga sig i! Och vissa fattar ju inte ens att barn utvecklas olika?! Vafan ska dem med barn till ens när de inte förstår att det inte finns ett enda barn som är likt de andra?
Nej jävla rixpuckon!

Nu tror jag allt jag har skällt klart.

Andreas åkte mot Hallsberg vid sex i morse för att spela de 2 sista kvalmatcherna sen är det slut på bowlingen allt tror jag förutom att det är klubbmästerskap här på hemmaplan nästa helg sen ska vi ut och äta :) Elvira ska då sova borta för andra gången hos mormor sin :)

Lite senare när det blivit lite varmare ute ska jag nog allt gå och titta utifall det är snöfritt runt älven :) Kan ju hoppas så det finns fler alternativ till promenadvägar! Inte bara sportfältet som man jämt är och springer runt.

Killen

Igår så var jag och red på ridbanan i aspeboda och dra åt skogen vilken träningsvärk jag har i ljumskarna och vilka skutt hästtoken gjorde med mig när jag skulle göra galoppfattningar, flög rakt upp i luften och blev skitstark så våran volt vart inte den rundaste, men jag kan inte begära mer av mig själv. Opererade ju för tusan mig för 2 veckor sen!

Har varit och tagit ur stygnen ur handleden idag, det var 5 stycken och efter att sköterskan tagit ur de sista stygnet så flög jag över handfatet och var tvungen att dricka kallt vatten för jag höll på att tuppa av där inne! JAg har aldrig brytt mig om något äckligt sår förut men nu vet jag inte vad som har hänt?! Kan ha varit för jag varken åt eller drack något när jag gick ner till vårdcentralen!

Sitter nu och väntar på att Andreas ska komma hem och skjutsa ut mig till hästen. SKa ut och köra slut på Killen i skogen tillsammans med Malin och Costa :)

Och snart är det slutskjutsat för Andreas för snart har jag förhoppningsvis mitt alldeles egna körkort :D Ska och boka in mig på intensivkurs imorgon antagligen :) Vilken frihet med ett alldeles EGET körkort!

Nej nu ska jag klä på mig ridkläderna och väcka Elvira som får sova i bilen istället ut till stallet!

Kilkenny "killen"


Pappa/morfar

Ligger fortfarande i sängen och inväntar ett sms från pappa så jag vet att han är vaken och är påväg hit för att hämta oss flickor i familjen :) Andreas är i västerås och spelar någon kvalmatch och eftersom de är 2 stycken matcher på raken så sket vi i att följa med.
Så vi åker hem till morfar Nisse och spenderar vår dag där istället, vet en som kommer bli lycklig iallafall och de är Tindra som kan springa som hon vill!

I fredags var jag och red,de gick hur fint som helst förutom att jag höll på att ramla av en gång. Haha!
Någon dag i veckan ska jag ta mig till ridbanan med honom :)

Nej nu vill mitt lilla troll ha lite frukost tror jag, hon har legat här och dragit mig i håret i snart en timme.


Promenerat

Idag har jag varit ute och traskat i lite över 2 timmar, först runt sportfältet med Emelie, Arvid, Milo och Madde(?)
men Elvira var ju vaken i stort sett hela den rundan så när vi skildes åt så gick jag en runda åt andra hållet över stan och runt lite överallt, men kunde ju inte gå in någonstans och spendera pengar eftersom Tindra var med, kanske är tur jag har henne med i mellan åt :D
För jag törs då inte knyta fast henne utanför någon butik, inte för att hon skulle föra nå oväsen eller göra nå dumheter utan för att någon kommer stjäla min älskade lilla Tindra då har jag fått för mig.

Andreas var bara hem och vända här sen drog han till Hedemora för att träna dem vänsterhänta ungdomsbowlarna där. Hoppas han kommer hem innan jag går och lägger mig , för ikväll blir det nog allt en tidig kväll för mig! Jag är så ini bombens trött så jag tror jag avlider. Men går jag och lägger mig nu kommer jag inte kunna sova ikväll.
Förövrigt ligger Elvira och tar sig en liten tupplur nu, eller hon har nog sovit i en timme nu.Hon var jättetrött min lilla skruttfia, och hon är så himla gnällig nu förtiden så jag hoppas de där jädrans små tänderna dyker upp snart, förr eller senare kommer väll dem också :) Kan ju inte gå tandlös hela sitt liv!


Har sett att det är en hel del som läser min blogg men aldrig en käft som kommenterar någonting så vilka är ni som smygläser? ;) Hade ju varit roligt att veta vilka som tar del utav ens liv och vardag :) Så släng in en liten kommentar tycker jag om vem du är som läser:)

Underbara sol

Har varit ute och promenerat med Emelie, Arvid, Andreas och Milo i detta underbara väder! Vilket bra humör man blir på av solen men så trött man blir direkt man kommer in.

Och ännu en sak som gör mig glad är att jag har fått tagit bort det gigantiska bandaget ifrån armen så jag slipper svettas som en gris! Och jag kan nu duscha på egen hand :) Men jag är blå över HELA handen , vet inte om de är från operationen eller sen vårt lilla ävenyr i fredags med vakten. Äh, jag ska nog överleva i vilket fall som helst :)

Fick även hem ett brev från mvc idag att de vill att jag kommer på efterkontroll, och de tror jag då inte alls de att jag behöver komma på! Men ska åka dit i varje fall så Rosemarie får ta blodprov på mig så jag äter rätt mängd utav min medicin som jag tvivlar på att jag gör då jag JÄMT glömmer att ta den, kan nog vara därför jag är så trött och blir kallad gnällspik här hemma, hah! Så nu lär jag skärpa till mig och knapra lite tabletter!

Ska även ta och posta dopkorten idag, hoppas de är någon som vill komma iallafall! :)

Nej nu har jag inget mer vettigt att skriva om..
Ni kan få se ett mysigt kort på min hand istället ;)


Elvira och monsterbandaget.


Lite svullet och fint. Imorgon måste jag komma ihåg att ringa och boka
tid för borttagning av stygnena som gömmer sig där under men de ska
inte göras fören på torsdag nästa vecka..


Nu ska jag gå och titta vad de finns för mat jag kan kocka ihop tills de att
älsklingen och hans far kommer hem :)

Måndag morgon

Har precis varit ut med Tindra klev upp för en halv timme sen, är väll en jädrans snäll unge jag har :)

I fredags var vi ut och åt med Andreas släkt eftersom hans mamma fyllt 60 år sen efter de traskade jag vidare emot Emelie och lite partaj som slutade katastrof i falun , vi skulle in på etage men vi kom enbart till hissen sen började det MASSA tjafs med vakterna som sen av någon dum jävla anledning slängde ner Emelie i golvet och höll på att krossa henne så jag gick väll fram och skulle PRATA som en normal människa men vaktjävlarna är ju helt dumma i huvudet ?! Det slutade med att jag åkte ut för att jag skulle då inte få prata med Emelie som låg där på golvet och kved utan vaktfanskapet slet tag runt min nyopererade handled och vråla att jag skulle ut därifrån.
Jag tror jag aldrig har varit så nära att klappa på en människa en smäll som just där!
Men jag tänkte på min lilla skruttefia hemma som inte ska han en mamma som ska vara inblandad i nått med polisen. Så efter många om och men så fick vi åka hem igen!

Andreas den gullige fan satt här vaken och väntade på mig, hjärtat mitt <3

Och som sagt i torsdags opererade jag mig, inget stort ingrepp men det svider lite ännu. Och i morgon får jag ta av det enorma bandaget :) Ska bli skönt att slippa svettas om handen/armen.

Imorgon eller i övermorgon kommer mamma och dem och hälsar på :)

I onsdags fick Elvira en ny bilbarnstol och en ny vagn som hon får plats i vår jätte bebis.






Nervös

Jag är skitnervös inför morgondagens operation! 
 Vet inte ännu om jag blir sövd eller får lokalbedövning bara.
Jag är livrädd för båda varianterna, blir jag sövd är jag livrädd för att inte vakna igen.
Hade jag inte haft Elvira hade jag nog inte varit lika rädd, och får jag lokalbedövning så är jag rädd
för att jag ska känna ändå. Jag hoppas nästan på att jag blir sövd så jag inte behöver höra eller se något
för skulle jag bara få bedövning så skulle jag nog göra allt för att få se vad dem gör.

När de tar blodprov på mig i armen så tittar de flesta bort men jag har försökt alla gånger men mina ögon dras till nålen och jag MÅSTE verkligen se när de för in nålen i armvecket på mig! Konstiga tvångstankar.

Andreas och lilla Elvira ska med mig iallafall, fast inte under själva operationen då får de nog åka hem till pappa och hälsa på tills allt är över och jag får åka hem igen :)

Jag har så äckligt ont i magen så det är inte sant :( Nästan så jag känner för att ringa och säga att jag är magsjuk eller nått så jag inte kan komma till lasarettet i morgon!

Ska iallafall och rida idag med Malin och Costa så då kanske man kan slappna av i någon timme iallafall om man har tur.
Idag ska vi nog även sälja barnvagnen så sen ska jag ut på jakt efter en ny, ska springa in på babyproffsen en sväng idag och se fall de finns något inne som jag vill ha, annars får vi ut och leta på fredag :) Behöver ju inte sitta inne och uggla som ett fån för att de har skärt lite i min handled.

Andreas och Elvira ni är mitt allt, jag älskar er mer än allt annat i denna värld <3

Killen

Igår var jag iväg och red, allt gick super ända tills jag och Madde kom fram till en liten "översvämning" då skulle både Killen och Clapton vägra gå framåt, Killen som jag red han frös sig fast som en riktig betongsugga och Clapton han var både högt och lågt så jag fick vackert ringa efter Gunilla som kom och drog över Killen medans jag satte skänklarna i sidan på honom :) Så tillslut kom vi iväg, och med all den överskottsenergi han har så skulle han hoppa över allt som låg på marken så de var ju inte jag beredd på första gången så jag höll på att hamna bakom sadeln :P
Men hur som helst är han helt underbar och jävlas lagomt mycket med mig :)
NÄr min handled har läkt ihop efter torsdagen nu ska jag börja träna för instruktör, både dressyr och hoppning så han får variera lite! Jag är total kass på hoppning så då får jag väll lära mig från grunden. Eftersom uppe i rättvik fick man bara skäll men aldrig någon förklara till vad man gjorde för fel ?!
Men alla kan inte vara bäst på allt ;)
 
Efter torsdagen ska jag arbete med honom från marken ett par veckor,det är nog bra för honom att få tänka till lite. Imorgon ska jag även dit och rida med 2 andra tjejer. Är bara småflickor som håller till i stallet så jag blir nästan som en gammal kärring där :P

Idag vetifan vad jag ska göra? Ska nog försöka få kontakt med Emelie! Andreas ska jobba till halv sju i kväll. Men kommer hem om ett tag på lunchen!
Sen ska jag gå till banken och öppna ett konto åt Elvira och ett sparkonto åt mig själv har pappa sagt åt mig så ska jag låsta mitt konto i 3 månader sen jävlar ska jag ha ett körkort!

Nej nu ska jag gå och koka ris åt älsklingen eftersom de vart lite korvstroganoff kvar sen igår.

Sålde även min bärsele igår, vilket jävla onödigt köp ?! Jag använde den max 10 gånger :(
Kanske ska gå till barnenshus idag och titta på vagnar, ja de ska nog fan i mig bli mitt tisdagsnöje! :)

Hoppas ni haft en trevlig påsk.




Medryttare

Det kan jag kalla mig nu till världens underbaraste vita springare! Kilkenny "killen" är en överväxt connemara på 155-160 cm i mankhjöden och hur trevlig häst som helst :) Ska dit på måndag och onsdag nästa vecka. Sen är det operation på Torsdag :(

Idag ska vi gå till kupolen om det är öppet en sväng och kolla på nya skor :)


RSS 2.0